Malzemesi:
2,5 su bardağı Un
1/2 paket Margarin
1 su bardağı dövülmüş Ceviz
3 bardak Su
2 Yumurta
1 çay kaşığı Tuz
3 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı Limon suyu
Tarifi:
Unu eleyip ortasını açın. 1 yumurta ve tuz ekleyerek bir bardağa yakın su ile yoğurun. Sertçe bir hamur elde edin. Hamuru 15 parçaya ayırdıktan sonra nemli bir bez altında on dakika dinlendirin. Margarini eritin. Hamur parçalarından birini 15cm kadar açıp üzerini erimiş margarinle yağlayın. 5 parçayı da aynı şekilde hazırlayın. En üstte kalanı yağlamayın. Hamur parçalarıyla 5´şer den üç grup oluşturduktan sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamur gruplarından birini 1 cm kalınlığında açın, çay bardağı ile keserek biçimlendirin. Bir kapta dövülmüş ceviz içine yumurta akı katarak harcını hazırlayın. Hamur parçalarının içine yeterli miktarda harç koyarak yarım daire olacak şekilde katlayarak kapatın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. İçi su ile ıslatılmış Borcam tepsiye dizierek. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 c’ye kadar ısıtılmış fırında kızartın. Şerbeti için; 3 bardak şekeri 3 bardak su ile kaynatın. Kıvama yaklaştığında limon suyunu ekleyerek şurup yapın. Fırından çıkardığınız tatlılar soğuyunca sıcak şerbeti üzerine dökün.